De depressie op zijn kop

Dagworkshop gebaseerd op het gelijknamige boek van Cathelijne Wildervanck.

Veel mensen hebben op momenten in hun leven in meerdere of mindere mate last van somberheid en depressieve gevoelens. We zijn gewend om vooral te kijken naar hoe dat zo gekomen is; wat zijn de oorzaken, welke problemen heb je, hoe erg is het? Terwijl er óók een hele andere kant is. Wat is voor jou het tegenovergestelde van depressie? Rust? Geluk? Vrolijkheid? En hoeveel ben je bezig met deze kant?

Kijk eens naar de volgende stellingen, afkomstig uit o.a. de neuropsychologie en NLP:

–          het brein wordt beter in stemmingen die het vaker en meer krijgt aangeboden
–          het brein kan geen ontkenning onthouden en kan dus weinig met het woord ‘niet’
–          waar je je aandacht op richt, daar gaat je energie en focus naartoe

Hoe veel effectiever zou het zijn als je dus meer bezig bent met wat voor jou het tegenovergestelde is van depressie? Met hoe je je wél wilt voelen en wat je wél wilt doen? In de workshop “De depressie op zijn kop” ga je hier de hele dag intensief mee aan de slag. Op een interactieve, luchtige, humorvolle manier waarbij we er zeker niet aan voorbij gaan dat last hebben van somberheid of depressie een vervelende en serieuse aangelegenheid is. Oftwel je kunt diepgang verwachten maar met een luchtige slag!

We beginnen de dag met uitleg over hoe emoties en gedachten nu eigenlijk werken in je brein. Wat zijn spiegelneuronen? Hoe kun je je pretzenuwstelsel activeren en je stresszenuwstelsel wat laten rusten? De rest van de dag doen we allerlei oefeningen. Werkelijk leren gaat namelijk verder dan begrijpen alleen, ervaren en integreren zijn belangrijker dan “begrijpen”.
Voor wie? 
Deze workshop is voor iedereen die tegen depressie en somberheid aanloopt en hier eens op een andere manier mee aan de slag wil gaan.

Praktische informatie 
De workshop wordt meerdere keren per jaar gegeven. De eerstevolgende datum is:

woensdag 18 september 2013

Tijd: van 09:30 tot 17:00 uur
Locatie: Achterom 78, Delft.
Kosten: € 85,- inclusief lunch, koffie/thee
Aanmelden: stuur een e-mail naar info@1e-verdieping.nl met je gegevens.