Schrijver

De depressie op zijn kop
ISBN: 9055941522

De depressie op zijn kop

Lees de eerste twee hoofdstukken van  De depressie op zijn kop of bestel het boek bij Bol.com
Ruim een miljoen Nederlanders slikt antidepressiva en een veel groter aantal mensen voelt zich geregeld in een ongezonde mate niet tevreden of niet gelukkig. Als je depressief of somber bent, zit je in een vicieuze cirkel; je brein voedt de depressie. Dit boek is erop gericht je te laten zien hoe je brein werkt, hoe stemming ontstaat en hoe je daar zelf meer leiding in kunt nemen.
Vanuit de neuropsychologie weten we inmiddels dat je brein het liefst een rotonde maakt van de meest gebruikte stemming. Als een veel gebruikte stemming er eentje is van somberheid, neerslachtigheid of opgebrand voelen, dan vind je maar moeilijk weer een nieuwe afslag.
Cathelijne Wildervanck geeft praktisch en met humor inzicht in hoe je de balans in je brein kunt kantelen om daarmee een andere afslag te nemen, en hoe je de veranderbaarheid van je brein vóór je kunt gaan laten werken. En vooral: hoe dat je levensgeluk ten goede zal komen!
Dit boek is een aanrader voor iedereen die zijn eigen stemming eens grondig onder de loep wil nemen; of het nu gaat om een ‘tijdelijk dipje’ of een depressie van meer structurele aard. Door de link met recente neuropsychologische kennis over spiegelneuronen, neuro-plasticiteit en het emotionele brein kan het boek ook voor professionals zoals artsen en psychologen een waardevolle aanvulling zijn. Nieuwsgierig? Lees de eerste twee hoofdstukken van De depressie op zijn kop!

hoe haal je het uit je hoofd

Nu 4e druk

ADHD, Hoe haal je het uít je hoofd?
Het eerste boek van Cathelijne gaat ogenschijnlijk over ADHD. Maar eigenlijk gaat het over iets waar veel mensen in geinteresseerd zijn: hoe word ik (weer) tevreden over mezelf?! Hoe veel heb ik me laten leiden door wat ik voor waar aannam? En wat voel, denk en wil ik zelf nu echt? Het boek gaat over al het aanpassingsgedrag dat we aanmeten in een mensenleven. En soms leidt dat aanpassingsgedrag tot etiketwaardig gedrag: ADHD, autisme, depressie. Dat gedrag is een gevolg, de ziekte niet een oorzaak! Lees meer in de voorpublicatie of bestel het boek bij bol.com

Boeken waar Cathelijne aan meegewerkt heeft:
Top WijvenIn Top Wijven staan 11 inspirerende levensverhalen van bekende en minder bekende vrouwen. De geportretteerde vrouwen, waaronder Lucia Rijker, Julia Samuel, Marinel van de Velde, Cathelijne Wildervanck, Nicolette Mak en Patricia Steur zijn allen krachtige, zelfbewuste vrouwen die openhartig hun levensverhaal vertellen en een bijdrage leveren aan een betere wereld.


Succes met je ADHD van Remko Iedema. Volwassenen met ADHD, hoe richten ze hun leven in? Hoe vinden ze balans? En wat betekent succes voor hen? Zijn het chaotische, tegen de verleiding van verslaving vechtende en medicijn gebruikende mensen? Of zijn ze creatief, denken ze out of the box en maken ze gebruik van bijzondere kwaliteiten?

 

Artikelen door Cathelijne geschreven:

Inzicht_14-3_25_Wereldmodel

Artikel_Sante_jan2013-1

Impulsief_12_2_2013_intervi 

Artikelen met/over Cathelijne:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *