Schaarste en overvloed – Blog Cathelijne

Created with Sketch.

Schaarste en overvloed – Blog Cathelijne

Schaarste en overvloed, je zal er maar last van hebben!
Ik probeer de laatste tijd weer even te letten op gezond eten. Ik heb een hekel aan koken dus dat maakt het niet echt makkelijker… Maar vol goede moed sta ik groenten, kip en rijst tot een zo aantrekkelijk mogelijk prutje te knutselen. Komt mijn man binnen met een tas vol spullen. Tijdens zijn werkdag was er een lunch geweest en er was over. Een lunch van echt mijn allerfavorietste en toevallig ook nog supergezond vegan-restaurant bij ons in de stad. Dus ik zie allemaal bakjes met smakelijke hapjes en ik bits: “had je niet even kunnen zeggen dat je dit mee zou nemen? Nu heb ik voor niets gekookt”.
Man kent mij al een tijdje dus laat het maar langs waaien. Ik dreutel in de keuken, zoekend hoe ik wat ik gekookt heb en wat er bij gekomen is tot een logisch geheel kan maken. Overweeg wat ik gekookt heb in de vriezer te doen maar weet uit ervaring dat dat er pas een jaar later weer uitkomt. Morgen dan maar eten? Ook niet. Wat man meegenomen heeft is net te weinig voor allemaal. Whaaaaa het stormt in mijn hoofd van keuzes!
Uiteindelijk zit ik met een bordje met wat van de meegebrachte salade aangevuld met eten van mezelf, kortom een bord vol lekkere vitamientjes. Ook heb ik een goddelijk vegan, glutenvrij, suikervrij toetje van het eerder genoemde restaurant er naast staan en geniet ik! Wat er over is wordt mijn lunch voor morgen. Jammie!
En op dat moment schiet ik in de lach. Jeetje zeg, je zal eens teveel van het goede hebben! Mijn hele overtuigingensysteem kan daar dus zo van in de war raken!
Ik app man (die inmiddels naar de sport is): “Moet een beetje lachen om mezelf. Teveel lekker eten. Dat is toch zonde! Dank voor zoveel lekkers en morgen heb ik ook nog wat. Overvloed blijft wennen”.
Ik krijg hartjes terug!
Overvloed het is me wat zeg. Overvloed aan ruimte, eten, geluk, gezondheid, plezier. Of misschien verwart mijn overtuigingensysteem me zelfs hier en is wat ik als overvloed zie gewoon genoeg. Ach die lui van L’Oreal wisten het eigenlijk al lang: omdat ik het waard ben!
Groeten, Cathelijne