Cathelijne’s wereld: Alexia

Created with Sketch.

Cathelijne’s wereld: Alexia

Alexia, je kent ‘r vast. Onze prinses die recentelijk 15 jaar is geworden. En wat blijkt: onze prinsesjes zitten ook op TikTok. Naar het schijnt heb je onder een steen geleefd als je niet weet wat TikTok is. Of je hebt geen kinderen tussen de 8 en de 16 jaar, dat lijkt me een logischer verklaring 🙂

Hoe dan ook, ik heb een zwak voor Alexia. Mooie, frisse meid met hart voor muziek, mode en social media. Ze oogt me een tikkie eigenwijs en laat ik dat nou een heerlijke eigenschap vinden. En als ik dan hoor dat er tiktok-filmpjes van haar gelekt zijn, word ik wel nieuwsgierig. Nou mijn kids weten er alles van, zijn overigens niet echt onder de indruk, maar wel bereid mij toegang tot het betreffende filmpje te verschaffen. En ik vind ‘m leuk, dat filmpje. En voor ik hem nog een keer heb kunnen bekijken trekt Charlotte de telefoon uit mijn handen. ‘Dat filmpje is illegaal gedeeld mama, dat mag niet!’
Ha, de jurist in mij wordt wakker. ‘Ja dat delen mag niet, maar eenmaal gedeeld mag ik het wel gewoon bekijken toch?’ Ze is niet onder de indruk en ik maak me klaar om mijn punt beter uit te leggen. Juridisch bezien dan. En ik realiseer me dat ik haar niet uitgelegd krijg hoe het juridisch zit plus dat ze nul waardering heeft voor mijn juridische kennis dus ik laat het maar. Maar ik vraag wel of er nog meer filmpjes zijn. Ja die zijn er en nee ik mag ze niet zien. ‘Ze heeft toch niet voor niets een geheim account mama?’ En ik probeer nog: ‘dat heeft ze omdat het moet van haar ouders, volgens mij vindt ze het juist leuk als ze meer van zichzelf kan laten zien.’

En zo midden in mijn redeneringen krijg ik ineens door: mijn dochter tikt me gewoon op de vingers! Alleen het duurde even voor ik het door had! Ik ben net zo’n focking ramptoerist als al die mensen die hun huis uitsnellen als er een ambulance helikopter op het veldje landt. Ik ben net zo nieuwsgierig en maak net zo inbreuk op iemands privacy. Niet wettelijk misschien. Maar ja, ze kiest voor een besloten account. Ze kiest voor een eigen leven hebben. En ik kan en mag daar met mijn tengels vanaf blijven.

Ik vergelijk het ook weer met die bagageband op Schiphol. Als er 1 persoon is die dicht bij die band gaat staan om zijn koffer te vinden werkt dat voor die ene persoon en ook voor de rest. Als we het allemaal doen, zien we allemaal nog steeds geen koffers maar ruggen, schouders en ellebogen. Als we de mooie intieme inkijkjes koesteren die onze royals steeds vaker bewust, zelfgekozen aan ons geven en met onze tengels afblijven van de rest, leven we vast nog lang en gelukkig samen!

En ergens vestig ik dan nog hoop dat één van mijn kids in Leiden gaat studeren en een prinses aan de haak gaat slaat. Damn, toch die nieuwsgierigheid!

Tot morgen,
Cathelijne